Wie ben ik?

Mijn naam is Lieselot.

Ik hou van woorden, diepgang en persoonlijke ontwikkeling. Ik ervaar mezelf als een hooggevoelig introvert nieuwsgierig enthousiast persoon die in omgang eerder afwachtend is maar eenmaal gelanceerd heel graag deelt wat ze voelt en ervaart. Tekenen, schrijven en journallen zijn de manieren waarop ik tot rust kom. Ik hou van verbinden met vrienden, familie en zielsverwanten waarbij uren tafelen, gezelligheid en delen van wat leeft me een vol en warm gevoel geeft. Ik hou enorm van mensen en hoor heel graag wat iemand zo bijzonder en uniek maakt. Persoonlijke ontwikkeling en groei zijn dan ook mijn vaste waarden en niets liever dan anderen hierin te mogen begeleiden en ondersteunen.

De liefde voor mensen en persoonlijke ontwikkeling is begonnen toen ik een klein meisje was. Ik heb me altijd anders gevoeld en vond moeilijk aansluiting. Toen ik klein was voelde en zag ik van alles maar kon het niet plaatsen. Ik voelde me heel vaak veel ouder dan de leeftijd op mijn ID en als ik al aansluiting vond dan was het vaak met oudere mensen wat niet altijd even goed afliep.

Ik begreep de wereld niet en voelde me vaak eenzaam en alleen. Wat ik mij het sterkste herinner is de terugritten na de talrijke familiefeestjes. Mijn ouders die vertelden over de gesprekken die ze hadden gevoerd. De verwondering die ikzelf voelde bij wat zij hadden gezien en hoe ik het had ervaren. Uitspraken zoals “Het was toch heel gezellig hé! Iedereen was in zijn nopjes”. Terwijl ik heel vaak het gevoel had dat nonkel x en tante y juist triestig en verdrietig waren. Ik deelde dan ook vaak mijn verwondering maar mijn ouders wisten zich geen raad. Ik hield me steeds meer in en creëerde voor mezelf een eigen wereld. Zonder het te beseffen sloot ik mij af van mezelf en doofde ook langzaam mijn eigen vuur. Ik zocht naar manieren om te over-leven en erbij te horen in de mate van het mogelijke. Dit uitte zich in keihard mijn best doen en zeer hard studeren. 

Alles vergde enorm veel energie. Vaak was ik vermoeid, ziek en de ene migraine na de andere volgde. Ik kreeg de boodschap dat ik kwetsbaar was, niet veel aankon en best op zoek ging naar een nine to five job in een zachte sector. Niets liever dan erbij horen en graag gezien worden, dus werd presteren mijn manier om zelfwaarde en liefde te ontvangen. Het bracht mij talrijke diploma’s, heel wat opleidingen maar het maakte me niet echt gelukkig. Mijn titel als psycholoog voelde dubbel en verwarrend. 

Dus ging ik op zoek naar mezelf. Ontdekte ik dat ik hooggevoelig ben, een introverte voorkeur heb en dat vrijheid heel belangrijk is voor mij. Dat diepvoelen mijn kerntalent is en dat verbinding maken vanuit mijn pure zijn net datgene is wat mij doet triven. Ik ging zelf in proces en laag per laag werd doorvoeld. Ik leerde ontzettend veel over mezelf. Psychologie, mindset, overlevingsmechanismen, her-ensceneringen, trauma en hoe het lichaam hierin een cruciale rol speelde werd steeds duidelijker. Stap per stap kwam ik steeds meer thuis in mezelf. Oude belemmerende patronen werden zichtbaar. Littekens en verhalen die nog steeds macht hadden kregen voor het eerst echt ruimte en aandacht. En mijn vuur begon opnieuw te groeien en bloeien.

Ik geloof in energie en dat alles verbonden is met elkaar. Dat niets toevallig is en dat er zoveel meer is dan we met het blote oog kunnen zien en dat wat onze mind er soms van maakt. Ik geloof in het unieke, bijzondere van iedereen en hou ervan om de andere daarin te ont-moeten. Na 12 jaar gewerkt te hebben op een psychiatrische afdeling en ondertussen mijn eigen praktijk opgebouwd te hebben, koos ik in 2022 om volledig voor mezelf te gaan. Het bracht de ene uitdaging na de andere. Het proces met mezelf helemaal opnieuw, wat trouwens nooit eindigt maar hey, een mens mag dromen hé 

Vandaag bied ik oa. mijn eigen traject aan, nl De Weg naar Binnen. Mijn parel, mijn kind, mijn unieke ZIJN gegoten in een 12 weken programma. Het nodigt uit, het spiegelt, het ondersteunt en het brengt je in contact met jezelf. Een unicum waar ik in geloof en een warm hart toedraag. 

Ik voel me nu ook klaar om vrouwen te begeleiden en te ondersteunen in hun proces. Vrouwen die bereid zijn om te investeren in zichzelf en aan de slag willen met zichzelf. Vrouwen die geloven dat ze het waard zijn om te stralen en vanuit hun eigen unieke zijn aanwezig te zijn in de wereld. Vrouwen die een verschil willen maken en die daarin persoonlijk op maat willen begeleid worden. 

Voel jij jou aangesproken en gezien? Dan nodig ik jou heel graag uit voor een vrijblijvend GRATIS kennismakingsgesprek. Misschien heb je interesse in iets kort en krachtig, uit je hoofd in je lijf via verf en muziek. Misschien heb je goesting om 12 weken op pad te gaan met jezelf en je eigen EHBO kit samen te stellen. En misschien ben jij wel die vrouw die nog een stap verder wil gaan. Die wil investeren in zichzelf, die haar eigen unieke ZIJN ten volle wil omarmen en daarin een personal sidekick wil. Just let me know! Ik heb er alvast heel veel zin in om samen met jou op pad te gaan!  

Jump, trust the process and Become the women you really are!

I meet you on the other side!

Warm en genegen,

Lieselot

Scroll naar boven